Joomla ThemesDeposit PokerNo Deposit Bonus
Home Documente de calatorie

Documente de calatorie

Cetatenii români care calatoresc în strainatate în grup organizat prin intermediul agentiei de turism trebuie sa detina asupra lor urmatoarele documente la punctele de control de trecere a frontierelor:


1) PASAPORT sau CARTE de IDENTITATE (CI) dupa caz:
• Pasaportul
este valabil în toate tarile. a

• Cartea de identitate (CI)
este valabila doar în statele membre ale Uniunii Europene (UE): Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Note:

- Buletinul de Identitate (BI) NU este valabil.
- Pentru copiii sub 14 ani este necesar pasaport.

Alte detalii la Politia de Frontiera Romana
Website: www.politiadefrontiera.ro
Inspectoraul Judetean la Politiei de Frontiera: (prefix judet) 959
Inspectoratul General: 021 9590

2) VIZA
În unele state este necesara viza. Vizele nu sunt necesare în nici un stat membru al Uniunii Europene. Lista statelor care solicita viza este disponibila pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Detalii la: www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5468&idlnk=&cat=


3) ACORDUL PARINTILOR pentru COPIII MINORI
Cetatenii români cu varsta sub 18 ani nu pot calatori în strainatate neinsotiti. Copiii minori pot iesi din tara daca îndeplinesc una din urmatoarele conditii:
• sunt însotiti de ambii parinti;
• sunt însotiti de un parinte aflat în posesia, dupa caz, a unuia dintre documentele urmatoare:
- declaratia celuilalt parinte, declaratie autentificata de catre notar, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei.
- certificatul de deces al celuilalt parinte
- hotarare judecatoreasca definitiva de încredintare a copilului etc.
• sunt însotiti de un adult aflat în posesia certificatului personal de cazier judiciar si a declaratiei autentificate din partea ambilor parinti din care sa rezulte acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei.

Model declaratie privind iesirea din tara a minorilor:
www.politiadefrontiera.ro/calatorie_2008/declaratie_insotitor_minor.pdf

Mai multe detalii pe website-ul Politiei de Frontiera în sectiunea "Conditii de iesire din tara pentru minori":
www.politiadefrontiera.ro/calatorie_2008/minori.php


4) ASIGURARE MEDICALA / CARD EUROPEAN de SANATATE valabile pe toata durata sejurului in strainatate.
• Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura accesul numai la tratamente medicale de urgenta efectuate în sistemul public (de stat) de sanatate din tarile UE si Elvetia. Cardul se elibereaza de Casa de Asigurari de Sanatate teritoriala.
Mai multe detalii la: www.cnas.ro si www.ceass.ro

• Asigurarea Medicala
de calatorie este valabila si în afara UE si permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare în comparatie cu sistemul public). Asigurarea de sanatate pentru calatorii este obligatorie pentru tarile din afara Uniunii Europene (nonUE) cu care Romania nu a semnat un acord bilateral de asistenta medicala reciproca. Asigurarile medicale se pot încheia la agentiile de turism sau la societatile de asigurare.
* * * * * * * *
 
SC NEOCLASSIC INVEST SRL - CIF RO 26529308 ; Nr. Reg. Com J04 /162 /2010 - Licenta de Turism nr. 5650 - Brevet de Turism nr. 14761 - Polita de Asigurare seria IF-i nr. 2854 /valabila pana in 03.2019/ GERMAN ROMANIAN ASSURANCE - GERROMA